Nemrég lehetőségem volt megkóstolni – azóta persze többször is megtettem – ifj. Kamocsay Ákos borait a Vinoport kóstolóján. Mostanában a komplex, ásványos és érett fehéreket részesítem előnyben a saját fogyasztást illetően, ezért többszörös izgalommal vártam Ákos borait. Most már nincs izgalom, csak várakozás a következő évjáratra.
A borokat maga a borász mutatta be. Ákos elmondta, hogy nemrég járt Elzászban, ahol sok szempontból nagyon hasonló stílusú borokat kóstolt, szerinte Mór kitörési pontja is lehet egy olyan stílus kialakítása, amelyik kiemeli a móri terület erősségét és segíti a fajták és a terroir összhangját. Ez a stílus pedig akár meríthet ihletet Elzász stílusából is.
Ákos szerint - persze a kóstolt tételek is árulkodtak - kiváló savakkal bírnak a móri borok, ami alapot adhat egy olyan komoly fehérbor elkészítéséhez, amely évek múlásával válik egyre szebbé és tartalmasabbá.

Ákos azt is elárulta, hogy igyekeznek jó kapcsolatot kialakítani a régió termelőivel: ez egy gyümölcsöző kapcsolat. Több termelővel is van szerződésük, amelyben hosszú távra rögzítik a termesztés feltételeit, a minőségi paramétereket. Mindkét fél jól jár: a termelő értékesíteni tudja a gyümölcsöt, a Maurus pince pedig minőségi alapanyagot tud így beszerezni.

http://totalwine.hu/bor-magazin/cikkek/234-morral-szamolni-kell.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalwine.blog.hu/api/trackback/id/tr821889045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása