A Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe és aVinoport szervezésében Budapesten, a Királyi Borház és Pincemúzeumban (Budai Vár) 2010. április 24-én 10h-tól–16h-ig
Sajt szerepe a vidéki gasztronómiában
Tízórai és délutáni sajtbüfé






PROGRAMOK


10h-tól  11h-ig:
Bevezető – a tej feldolgozásának ismertetése,
táplálkozás élettani jelentősége, a tej összetevői, egyéb tejtermékek

11h-tól  12h-ig:
Sajt és gasztronómia – sajtbüfé
friss sajtok, zsendice, orda, krémsajt, lágy sajtok, félkemény sajtok
(tehén-kecske-juhsajt), gomolya, krémjoghurt,
édes tejsavóval kelesztett hagyományos kenyér,
etyeki sonkakóstoló – Árpás László

12h-tól  15h-ig:
Sajtkészítés alapelvei– technológiák– érési folyamatok
Sajtismeret  

15h-tól  16h-ig:
Sajtkóstoló magyar borokkal párosítva– a Vinoport borkóstolója (6–8 fajta)

A helyszínen szakmai tanácsadás, a sajtok felhasználása, tárolása, stb.

A KURZUS ÁRA: 14.900,- Ft/fő

ELŐADÓK:
KISS FERENC - TEJIPARI TECHNOLÓGUS / KISS HÁZISAJT MANUFAKTÚRA – KÖRÖSLADÁNY
MIRCZ NÁRCISZ - VEGYÉSZMÉRNÖK / NÁRCISZ BIRTOK – www.asajt.hu – DEBRECEN
SÁNDOR TAMÁS - SAJTMESTER / BÜKKI KÉZMŰVES SAJT ÉS GASZTRONÓMIA – EGER

JELENTKEZNI LEHET:
TÓTH ADRIENN – VINOPORT +36-30/ 74 08 261/ WWW.VINOPORT.HU
KISS FERENC  / WWW.KISSHAZISAJT.HU
MIRCZ NÁRCISZ / WWW.ASAJT.HU
SÁNDOR TAMÁS  / WWW.BUKKISAJT.HU

http://totalwine.hu/bor-magazin/hirek/241-magyar-sajt-sajtismereti-kurzus.html

A bejegyzés trackback címe:

https://totalwine.blog.hu/api/trackback/id/tr901891525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása