2010.04.03. 11:05
Magyar Sajt sajtismereti kurzus
A Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhe és aVinoport szervezésében Budapesten, a Királyi Borház és Pincemúzeumban (Budai Vár) 2010. április 24-én 10h-tól–16h-ig
Sajt szerepe a vidéki gasztronómiában
Tízórai és délutáni sajtbüfé
PROGRAMOK
10h-tól 11h-ig:
Bevezető – a tej feldolgozásának ismertetése,
táplálkozás élettani jelentősége, a tej összetevői, egyéb tejtermékek
11h-tól 12h-ig:
Sajt és gasztronómia – sajtbüfé
friss sajtok, zsendice, orda, krémsajt, lágy sajtok, félkemény sajtok
(tehén-kecske-juhsajt), gomolya, krémjoghurt,
édes tejsavóval kelesztett hagyományos kenyér,
etyeki sonkakóstoló – Árpás László
12h-tól 15h-ig:
Sajtkészítés alapelvei– technológiák– érési folyamatok
Sajtismeret
15h-tól 16h-ig:
Sajtkóstoló magyar borokkal párosítva– a Vinoport borkóstolója (6–8 fajta)
A helyszínen szakmai tanácsadás, a sajtok felhasználása, tárolása, stb.
A KURZUS ÁRA: 14.900,- Ft/fő
ELŐADÓK:
KISS FERENC - TEJIPARI TECHNOLÓGUS / KISS HÁZISAJT MANUFAKTÚRA – KÖRÖSLADÁNY
MIRCZ NÁRCISZ - VEGYÉSZMÉRNÖK / NÁRCISZ BIRTOK – www.asajt.hu – DEBRECEN
SÁNDOR TAMÁS - SAJTMESTER / BÜKKI KÉZMŰVES SAJT ÉS GASZTRONÓMIA – EGER
JELENTKEZNI LEHET:
TÓTH ADRIENN – VINOPORT +36-30/ 74 08 261/ WWW.VINOPORT.HU
KISS FERENC / WWW.KISSHAZISAJT.HU
MIRCZ NÁRCISZ / WWW.ASAJT.HU
SÁNDOR TAMÁS / WWW.BUKKISAJT.HU
http://totalwine.hu/bor-magazin/hirek/241-magyar-sajt-sajtismereti-kurzus.html
Szólj hozzá!
Címkék: kézműves bor gasztronómia sajt borász etyeki krémsajt gomolya sajtkészítő sonkakóstoló sajtmester
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.