A Haris Kereskedőház Kft. 2010 májusában már hatodik alkalommal rendezi meg a Budai Gourmet Bor és Jazz Napokat.
Minden sikerre ítélt rendezvény életében bekövetkezik az a pillanat, amikor hosszú évek fejlődése után egyszerre megújult formájában jelenik meg a közönség előtt, már-már minőségi kategóriát vált. A Budai Gourmet is kinőtte korábbi kereteit, és egy regionális rendezvényből indulva országos, sőt nemzetközi porondra lép. A megújulás leglátványosabb eleme a helyszínváltás: a Budai Gourmet a méltán népszerű Millenáris Parkot maga mögött hagyva idén átköltözik a Budavári Palota panorámás teraszaira.


Ahhoz, hogy a rendezvény méretében és programjaiban is úgy növekedhessen és fejlődhessen, hogy közben megtarthassa a már jól megszokott Budai Gourmet minőséget - a sok ülőhelyet, a tágas tereket, a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat, a kóstoló-zsetonokat,
s a jó hangulathoz nélkülözhetetlen jazz zenét - 2010-ben új helyszínen, a Budai Vár Halászófiú és Savoyai teraszán
rendezi meg a Budai Gourmet Bor és Jazz Napokat a Haris Kereskedőház. Az elmúlt években a 3-4 napos Budai Gourmet-k átlagos
vendégszáma meghaladta a 10.000 főt, ami a korábbi helyszínt már túlzottan megterhelte. A Várban ez a forgalom jelentősen növekedhet
anélkül, hogy az befolyásolná a hangulatot, ami a rendezvény legfőbb védjegye. A Budai Gourmet ugyanis elsősorban a kulináris
élvezetekről, a bor és gasztronómiai élmények megéléséről, az élő jazz-zenéről szól. Terei tágasak, szellősek, hangulata mégis intim,
bensőséges. Ezt hivatott kifejezni a Budai Gourmet már bevezetett név mellé alcímnek választott Bor és Jazz Napok megnevezés is.


A rendezvény időpontjául a május 6-tól 9-ig tartó időszakot választottuk, ez a Kiállítóinknak is megfelelő lehet, hiszen nincs más nagy vonzerővel bíró rendezvény, sem regionális boresemény ezen a hétvégén. - mondta Haris György, főszervező. - Keressük az új együttműködési lehetőségeket, például a Vár Oroszlános udvarában működő Spanyol Lovas Iskolával, amely minden este 1 órás előadást szervez, melyre 1000-1500 vendéget várnak alkalmanként, vagy az egy hétre rá megrendezésre kerülő Etyeki Pincefesztivállal, melynek beharangozója szeretnénk lenni, de együttműködünk számos utazási irodával is. Ismét partnerünk a Jazzy rádió is, így sok fiatal jazz-zenész kaphat lehetőséget a színpadi szereplésre. Kiállítóink továbbra is az ország legnevesebb pincészetei, borvidékei, sőt igyekszünk a környező országokból is idecsábítani a legkiválóbb borokat. Már több neves étterem jelezte részvételi szándékát, hogy eleget tudjunk tenni a gourmet név által támasztott magas elvárásoknak is.


Idén a rendezvény szakmai jellegét is szeretnénk még jobban kidomborítani. A nyitónapon kizárólagos szakmai napot tartunk, ahol tág teret biztosítunk a kereskedelem és gasztronómia döntéshozóinak a nyugodt kóstolásra, tárgyalásra, az új évjárat megismerésére. Ezen a napon este 19 óráig kizárólag szakmai belépővel lehet látogatni a rendezvényt. Előzetes regisztrálási lehetőséggel, ingyenes szakmai belépővel, DM kampánnyal és egyéb szakmai programokkal kívánjuk elérni, hogy a szakma minél nagyobb számban jelenjen meg, és a tavaszi, nyár elejei listázások, borlapváltások döntéseit megalapozó igazi szakmai börzévé váljon ez a nap.


Másrészről a fogyasztói látogatók számára, a szórakoztató és zenei programok mellett folyamatos ˝szakmai˝ programokat biztosítunk: tematikus bor- és ételkóstolók, a színpadon érdekes beszélgetések a bor, a gasztronómia és a jazz világából, valamint a Borkollégium folyamatos programjai teszik majd felejthetetlenné ezt a néhány napot.


A belépődíj a látogatóknak: 2000Ft, mely tartalmazza a Schott & Zwiesel kristály kóstolópoharat is.
Tervezett nyitva tartás: minden nap 14-24 óráig.

A bejegyzés trackback címe:

https://totalwine.blog.hu/api/trackback/id/tr991913753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása