2010.04.14. 12:36
Bortechnológus képzés az Eszterházy Károly Főiskolán
A bortechnológus szakképesítést megszerzők elsősorban a hazai szőlő- és borfeldolgozás vertikumát figyelembe véve bármely ilyen jellegű üzemben, gazdaságban, illetve az ahhoz kapcsolódó területeken középvezetői feladatok ellátására válnak alkalmassá.
Képzési forma, tagozat:
Felsőfokú szakképzés, nappali és levelező tagozat
Képzési idő:
4 félév
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
Bortechnológus
A képzés célja:
Olyan szakemberek képzése, akik – az átalakuló gazdasági viszonyaink mellett – sokrétű és korszerű szaktudásuk alapján alkalmasak a hazai (és külföldi) borászati közép- és nagyüzemekben, valamint családi gazdaságokban az ilyen irányú felsőfokú szakképzettséget igénylő munkakör betöltésére, középszintű vezetői feladatok ellátására. További cél olyan általános és szakirányú ismeretek közvetítése, melyek megalapozzák a Bortechnológus képesítést megszerzők továbbtanulási esélyeit a szakirányú felsőfokú ún. BSc, illetve MSc szintű képzésben.
Az ideális jelentkező:
képesnek érzi magát a témakörbe tartozó problémák önálló megoldására, kisebb munkacsoport vezetésére,
érdeklődése, végzettsége mezőgazdasági vagy élelmiszeripari irányultságú,
széleskörű ismeretekkel rendelkező, az Uniós elvárásoknak megfelelő színvonalú szakember akar lenni.
Főbb tárgyak:
Általános alapozó ismeretek: természettudományos alapozó tárgyak, vállalkozási ismeretek, viselkedéskultúra, informatika, idegen nyelv;
Szakmai törzsképzés: szakmai tárgyak, borkultúra, borgasztronómia, borkereskedelem, eredetvédelem, környezet- és hulladékgazdálkodás, üzleti tervezés.
Továbbtanulási lehetőségek:
A szakképesítést megszerzők lehetőséget kapnak a főiskolánkon, hogy a kémia szakra jelentkezve folytathassák tanulmányaikat. A felsőfokú szakképzésben megszerzett kreditek 1/3-a beszámítható a főiskolai képzésbe. A felvételi kritériumokat az adott évre érvényes felvételi tájékoztató tartalmazza.
Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek:
A bortechnológus szakképesítést megszerzők elsősorban a hazai szőlő- és borfeldolgozás vertikumát figyelembe véve bármely ilyen jellegű üzemben, gazdaságban, illetve az ahhoz kapcsolódó területeken középvezetői feladatok ellátására válnak alkalmassá.
Részletes információk
Eszterházy Károly Főiskola, Tanulmányi és Információs Központ Felvételi Csoport
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Tel.: 36/520–424, Interneten:
http://www.tik.ektf.huE-mail:
felvi@ektf.huSzólj hozzá!
Címkék: eger bor borász magyar bor
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.