A Tokaj Reneszánsz - Tokaji Nagy Borok Egyesületének 16 pincészete 50 féle bort kínál az ínyenceknek.
A borkóstolás mellett koncerteken és szakács mesterkurzuson is részt vehet a közönség április 23-án a Tokaj Nyitány 2010 elnevezésű rendezvényen a Gólyavárban Budapesten.

A Tokaj Reneszánsz - Tokaji Nagy Borok Egyesületének 16 pincészete 50 féle bort kínál az ínyenceknek. Az új, 2006-os évjárat legjobb aszúit pedig Molnár Péter előadással egybekötött mesterkurzusán ízlelhetik meg az érdeklődők - közölte Toronyi Zsuzsa szervező az MTI-vel.


Az eseményen Litauszki Zsolt, a Bib Gourmand 21 étterem többszörös díjnyertes séfje és Christophe Deparday francia mesterszakács, a Pierot Étterem új séfje mutatja be, hogy milyen ételeket képzelt el a különböző tokaji borokhoz. A magyar blogszcéna három gasztrobloggerre, a Chili&Vanília, a Fűszer és lélek, valamint a Malackaraj írói is szabadjára engedik képzeletüket arról, hogy mi kerüljön a tányérra a tokaji borok mellé. A falatokat minden látogató összekóstolhatja a borokkal.

Az eseményt a Kelemen Angelika Jazz Quartett és a Nemjuci koncertje zárja. Jegyeket a www.tokaji.hu/tokajnyitany2010 oldalon igényelhetnek az érdeklődők, a két mesterkurzusra csak korlátozott számban van hely. A kiváló és garantált minőségű tokaji nagy bor védelmére és képviseletére1995-ben létrejött egyesület minden évben megrendezi a tokaji borok aktuális évjáratának bemutatóját a budapesti közönségnek.

Forrás:
http://www.wineroads.eu/hirek/1304/TOKAJ_NYITANY_2010_-_BORKOSTOLO_AZ_ELTE-N

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totalwine.blog.hu/api/trackback/id/tr531920611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása