2010.05.13. 13:14
V. Ágyaspálinka Fesztivál Hungarikum kavalkád
A Bolyhos Pálinkafőzde május 22-én Újszilváson immár ötödik alkalommal rendezi meg az ágyaspálinkák fesztiválját
A Pest megyei településen, Újszilváson a helyi Bolyhos Pálinkafőzde május 22-én rendezi meg a már hagyományosnak tekinthető ágyaspálinkák ünnepét és a Pálinkafőzők Országos Találkozóját. Az V. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál programjai a Vásártéren már reggel 9 órakor elkezdődnek és tartanak egészen éjjel két óráig, az esti koncerteken fellép az R-Go valamint az Irigy Hónaljmirigy.
Az egyik legnagyobb regionális pálinkafesztivál középpontjában az ágyaspálinkák mellett a Kiváló Magyar Élelmiszerek (KMÉ) állnak. Tíz KMÉ terméket előállító cég kínálja portékáit. Köztük az egyetlen olyan hazai, vidéki település Újszilvás három vállalkozása, amelyek egyszerre nyerték el – idén februárban – a KMÉ védjegyet. Ráadásul mind hungarikum: méz, kolbász és pálinka. A Bolyhos ágyaspálinkák tulajdonosai, Bolyhos László és Bolyhoz Zoltán az elmúlt évben gondoltak egy merészet és elkészítették a világ legnagyobb pálinkáját. A megvalósult ötlet Guinness-rekord lett, ráadásul a világcsúcs-kísérlet része volt, hogy mind az 54 liter pálinkát – 2 centiliter Bolyhos ágyaspálinka 2700 pohárban – a fesztivál vendégei között osztották szét, ingyen. Ráadásul alig egy óra alatt. Ezt a produkciót ebben az évben is megismétlik, a cél, hogy egy órán belül elfogyjon az 54 liter pálinka.
A fesztivál fő attrakciója azonban a Bolyhos ágyaspálinka. A Bolyhos család évtizedes tapasztalata és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyas pálinka: étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általuk szabadalmaztatott aszalt gyümölcságyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű pálinkát hat hónapig tartályokban és fahordókban érlelik. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érlelik. Ezeket a pálinkákat kóstolhatják meg az érdeklődők, színes programokkal kísérve.
Szólj hozzá!
Címkék: fesztivál pálinka pálinkafőzde
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.