2010.04.24. 13:41
A borisszák nagyobb eséllyel élik túl a gutaütést?
A vörösbor fogyasztása szélütés esetén mérsékli az agyi károsodás mértékét - legalábbis erre a következtetésre jutottak az amerikai Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem kutatói egereken végzett kísérletek nyomán.
A piros szőlő legfontosabb hatóanyaga, amely a borban is benne van, csökkenti szélütés esetén az agyi károsodás mértékét. A sokak számára reményt keltő vizsgálat eredményeit a Journal of Experimental Neurology közölte.
A vörösborban egész sor bioaktív anyag található, amelyek közül az utóbbi években a rezveratrol lett a legismertebb. Vizsgálatok igazolták, hogy ez a polifenol mind a rosszindulatú daganatok előfordulását, mind a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát jelentősen csökkenti.
A teljes cikk itt olvasható:
http://nol.hu/gazdasag/elelmiszer/a_borisszak_nagyobb_esellyel_elik_tul_a_gutautest_
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.